Begin bij het begin, het bedrijfsplan

U kunt het nog zo mooi voor ogen hebben, zonder een goed bedrijfsplan komt u bij een financier, gemeente of andere instantie nergens. Zowel bij het verstrekken van vermogen en vergunningen als bij uw eigen beslissing om uw plannen wel of niet uit te gaan voeren is een bedrijfsplan een noodzakelijk beslissingsdocument. Bedrijfsplannen laten een duidelijke uiteenzetting van uw plannen, mogelijkheden en capaciteiten zien, met daaraan gekoppeld de verwachte gevolgen voor de financiën, organisatie, omgeving en natuurlijk uzelf.

VerLaen ReCreatie is de onafhankelijke adviseur die voor u uitzoekt of uw plannen haalbaar zijn, wat de gevolgen ervan zullen zijn en aan welke randvoorwaarden u in ieder geval zult moeten voldoen om succesvol te zijn. VerLaen heeft de specialistische kennis van de recreatie- en leisurebranche in huis en kan waar nodig bouwen op de expertise van haar partners in business. Samen met onze opdrachtgevers gaan wij na of uw plannen realistisch en haalbaar zijn, of dat er nog een nadere finetuning nodig is om uw doelstellingen te behalen.

Ook kunnen wij voor u een second opinion verrichten voor een door u zelf ontwikkeld bedrijfsplan en zijn wij sterk in het doorlichten van uw huidige bedrijfsvoering om tot een gericht plan voor de toekomst te komen.

Wij nodigen u graag uit om een afspraak te maken met VerLaen ReCreatie en in een vrijblijvend gesprek na te gaan op welke wijze wij u kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen van uw bedrijfsplan.

Ontwikkelen van concepten

Het neerzetten van een goed doordacht concept waarmee de recreatie-ondernemer zich duidelijk onderscheidt van de concurrent is vooral in deze tijd van groote waarde voor uw succes. De beleving (experience-economy) is momenteel het belangrijkste selectiecriterium voor de recreanten, ook zij zijn op zoek naar de x-factor en het wow-effect en willen later dan ook graag aan anderen vertellen waar ze geweest zijn. De grote bekende pretparken in Europa maken hier dan ook dankbaar gebruik van en op kleinere schaal is het succes ook zichtbaar bij de diverse nederlandse kindercampings die per toerbeurt diverse europeese camping van het jaar verkiezingen winnen.

De keuze voor een bepaald concept hangt af van diverse omstandigheden, zoals de ligging van het bedrijf, de doelgroep die u wilt aanspreken, het concurrerende aanbod, beschikbare budget etc… VerLaen ReCreatie heeft de kennis en ervaring in huis om u als ondernemer binnen de recreatie- en leisurebranche te helpen bij het tot in detail uitwerken van uw unieke concept.

Enkele voorbeelden van concepten zijn: golfresorts, natuurcamping, drijvend bungalowpark, romeins themapark, kinderkampeerterrein, kasteelhotel, lavendelboerderij als toeristische trekpleister, overnachten in een strandhuisje, vakantiepark gericht op vogelaars, landgoedcamping, wellnessbungalows, gethematiseerde waterspeeltuin, accommodatie voor business-events, groene minicamping, recreatie boulevard, belevings boerderij, indoor golfsurfbad en nog veel meer…

Wij nodigen u graag uit om een afspraak te maken met VerLaen ReCreatie en in een vrijblijvend gesprek na te gaan op welke wijze wij u kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen van uw unieke, onderscheidende concept.

Scans, aan u de keuze

Omdat wij in veel gevallen gevraagd worden de huidige bedrijfsvoering van onze klanten door te lichten en te kijken hoe zij scoren ten opzichte van de rest van de branche hebben wij hiervoor enkele hulpmiddelen ontwikkeld, onze ‘scans’. Omdat wij u hierin zoveel mogelijk keuzevrijheid willen geven hebben wij hierin gekozen voor een structuur van een basis-scan, met daar bovenop de mogelijkheid deze scan uit te breiden met verschillende aandachtsgebieden.

In de basis-scan worden uw jaarrekeningen van de afgelopen 3 jaar en diverse kengetallen met betrekking tot uw onderneming overzichtelijk op een rij gezet en vergeleken met de data van uw branchegenoten. Ontwikkelingen worden geanalyseerd en een SWOT analyse maakt de basis-scan compleet. De aanvullende scans (plus-scan) kunnen op de meest uiteenlopende vlakken liggen, hieronder noemen wij alvast enkele voorbeelden van plus-scans die wij voor u kunnen verzorgen:

  • Plus-scan doelgroepen
  • Plus-scan concurrentiekracht
  • Plus-scan marktcommunicatie
  • Plus-scan organisatie
  • Plus-scan kwaliteit

Uiteraard kan VerLaen u een plus-scan bieden die volledig aan uw eisen voldoet, wij staan voor maatwerk en maken dat ook binnen onze scans mogelijk. Wij nodigen u dan ook graag uit om een afspraak te maken met VerLaen ReCreatie en in een vrijblijvend gesprek na te gaan op welke wijze wij u kunnen ondersteunen met onze scans.

Intermediair tussen overheid en bedrijfsleven

Verschillen in belangen, doelstellingen en communicatiewijze willen nog weleens zorgen voor ruis op de lijn tussen overheden en ondernemers. VerLaen ReCratie heeft vaker met dit bijltje gehakt en spreekt zowel de taal van de ondernemer als die van de overheid, vandaar dat wij ons in dit kader prima thuisvoelen in de rol van intermediair. Zowel het uitwerken van gemeentelijke beleidsdocumenten op het gebied van recreatie en toerisme, als het begeleiden van vergunningaanvragen zijn zaken waaraan u bij deze intermediairrol moet denken.

Wij nodigen u graag uit om een afspraak te maken met VerLaen ReCreatie en in een vrijblijvend gesprek na te gaan op welke wijze wij u kunnen ondersteunen.

Coördinator van regionale projecten

Ook regionale projecten op het gebied van recreatie en toerisme zijn zaken waar VerLaen zich mee bezig houd. Voorbeelden hiervan zijn: het ontwikkelen van een toeristisch recreatieve visie voor het stroomgebied van een rivier, gezamenlijk met de ondernemers en gemeenten plannen uitwerken om de regio beter op de kaart te zetten en de recreatie verder te ontwikkelen tot een stevige economische peiler en de verdere ontwikkeling van natuurgebieden.

Wij nodigen u graag uit om een afspraak te maken met VerLaen ReCreatie en in een vrijblijvend gesprek na te gaan op welke wijze wij u kunnen ondersteunen.